logo
flag
PL
Warszawa
+48 222 630 353
Koszyk

Przygotowujemy się na lato: nowości w menu Ninja Sushi

news

Już niedługo ta pora ciepłych wieczorów, krótkich nocy i szczerych rozmów. Wiemy, jak bardzo zbliżają długo wyczekiwane spotkania z przyjaciółmi i bliskimi, dlatego nie mogliśmy zostawić Was bez kulinarnych nowości, które sprawią, że letnie wieczory będą jeszcze przyjemniejsze i smaczniejsze!


Nowy pieczony gunkan, spring roll z tuńczykiem, ośmiornica w sosie teriyaki — chcemy zacząć tę znajomość już teraz, zapraszamy!



Ośmiornica w Sosie Teriyaki


Przed Wami danie, które ma wszelkie szanse stać się faworytem w menu Ninja! Jesteśmy tego pewni dzięki jego dopracowanemu przepisowi. Już opowiadamy!


Ośmiornica karmelizowana jest na rozgrzanej patelni, na którą wcześniej dodajemy sosy. Sriracha daje pikantny akcent, sos sojowy – słony, a teriyaki – delikatnie słodki. Całość dekorujemy zieloną cebulką i sezamem.



Rozgniecione ogórki 


Na letnią porę, gdy mamy ochotę na coś lekkiego i niezobowiązującego, ta sałatka sprawdzi się idealnie!


Rozgniecione ogórki mają nieregularną powierzchnię dzięki specjalnej technice przygotowania. Dzięki temu lepiej wchłaniają sos, a każdy kęs smakuje intensywniej. Kolendra i orzechy nerkowca dodają potrawie lekkiej ostrości i delikatnych nut. Jesteśmy pewni, że będzie to idealny dodatek do każdego zamówienia!


Pieczony Gunkan z Ośmiornicą


Gunkany to szczególny rodzaj miłości, więc decyzja o stworzeniu nowego przepisu na lato była dla nas oczywista!


Delikatny morski smak ośmiornicy na miękkiej «poduszce» z ryżu i nori, a na górze – czapeczka z topionego sera, krewetek, sera gouda i kimchi. Wielowymiarowość smaku, którą chce się odkrywać!



Spring Roll z Tuńczykiem


Spring rolle podbiły już niejedno serce prawdziwych smakoszy. I nic dziwnego — soczyste nadzienie owinięte chrupiącym papierem ryżowym to doskonała harmonia smaku, dlatego z ogromną przyjemnością prezentujemy tę nowość!


Co do nadzienia — już po pierwszym kęsie poczujecie delikatny smak tuńczyka, lekko podsmażonego na złocistą skórkę. Następnie do gry wejdzie świeży ogórek, a przyjemnie pikantny posmak to zasługa zielonej cebulki i bazylii.


Całość zawinięta w papier ryżowy, nasączony sosem sojowym, posypana białym sezamem. Spróbujcie i podzielcie się wrażeniami w komentarzach na Instagramie!